A NEW ACTIVITY AT ST. WILFRID'S CHURCH HALL


TRIAL SESSIONS OF YOGA STYLED "THE ART OF DEEP RELAXATION"


ARE BEING HELD ON FRIDAYS'


MORE DETAILS N "ACTIVITIES" PAGE



MAY I TAKE THIS OPPORTUNITY OF WISHING YOU AND YOUR FAMILIES,  

ALL A VERY HAPPY, PEACEFUL AND HOPEFULLY PROSPEROUS NEW YEAR.


THANK YOU, ON BEHALF OF THE HALL MANAGEMENT COMMITTEE FOR YOUR 

CONTINUED LOYAL SUPPORT.


ST. WILFRIDS CHURCH PEVENSEY BAY 2019 - 50th ANNIVERSARY YEAR


SOME HISTORY.

The original St. Wilfrids was built in 1910 and comprised a community hall on the ground floor and the Church on the first floor, accessible via an external staircase. ( You will find a photograph on our "Photo Gallery" page.)

By the 1960's, the church was becoming dilapidated and the roof leaked. In addition, the more elderly members of the congregation were finding it difficult to climb the stairs. 
It was decided to build a new church, of modern construction and appearance and with all the up-to-date fittings.

A committee was formed by the vicar, the Revd. John Robertson and called the Friends of St. Wilfrids Church.
An architect was appointed and plans were drawn up, in consultation with the Diocese of Chichester and the Parish Council.
The estimated cost was £250,000, so a fundraising campaign was launched.
By 1967 the necessary money was in hand, aided by a grant of £10,000 from the Pevensey Parish Council.
Work was started on a site 50 yards from the old church, which was demolished and in April 1968 the foundation Stone was laid by Sir Kenneth Blackburne CMGB, GBE with the Archdeacon of Hastings, The Venerable Guy Mayfield MA. 

The building was completed early in 1969 and was dedicated, by the Rt Revd. J H Lloyd-Morrell, Bishop of Chichester on 23rd March of that year.
In his address the Bishop commented, that this church is unique in Britain in being funded jointly by the church and the Parish Council, which enabled the building to incorporate a community hall, with kitchen and toilet facilities.
The church was furnished with good lighting and heating and was fitted with an electronic organ (now defunct).

Today, the site has adequate parking space and all areas have easy wheelchair access.

Information kindly provided by Mrs D Morgan-Smith.

PHOTOGRAPHS OF THE EVENT CAN BE FOUND ON OUR "PHOTO GALLERY" PAGE.



THE MANAGEMENT COMMITTEE IS MEETING TO DISCUSS THE POSSIBILITY OF RE-OPENING THE HALL.


ONCE A DECISION HAS BEEN MADE, ALL REGULAR HIRERS WILL BE CONTACTED AND

DETAILS POSTED ON THIS WEB SITE.